HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • maf fia: Há'ló! Hálló, szőjed a kezed be sűrűn, ne ütlegelj már ilyen sületlenségeket... Büszke vagyok rád,... (2011.02.11. 20:27) Akció!
  • há'ló: Most már legalább a pénztárcámon érzem a macedón tudásom! :P Megtudtad, hogy vigyázni kell rá, mer... (2011.02.10. 05:43) Akció!
  • maf fia: Eddig büszke voltam a nyelvtanodra, erre puff, mindjárt az elején: hülyebiztos....hm, helyesen: bi... (2011.01.30. 15:00) Cél/tudat
  • maf fia: Te nem robotdzsaru vagy, hanem Marhatóni. Ne vidd túlzásba, a Maratoni nem mértékletes sport... Ke... (2011.01.23. 17:27) Roboddzsaru
  • Gatts: Tisztellek és becsüllek... Én nagyjából egy év után ma merészkedtem ki először futni normálisan, m... (2011.01.17. 23:28) Roboddzsaru
  • Utolsó 20

Címkék

Követés

Pápá!

2010.10.27. 08:01 torzonborzocska

Hosszú idő után tegnap ismét nagy banzáj volt. És most a hosszú időt természetesen a maga relativitásában kell kezelni. De tény, hogy nem emlékszem, mikor voltunk utoljára ennyien. Talán a halas falat idején. Tegnap este öten vagyunk, illetve voltunk a lakásban és tízen (3 macedón és 6 magyar kollégámmal) mentünk vacsorázni!

Az esti főétkezés apropója egyszerre volt vidám és kicsit szomorkás: Szilvit búcsúztattuk! (A képen balra. Középen Katerina, aki immár a 9. hónap közepén jár, jobbra pedig Kristijan, az eddig ismert legpánikolósabb kispapa, aki egyébként a saját esküvőjén is elájult az oltárnál - igaz, abban nem a stressz, hanem inkább az annak oldására elfogyasztott nagyobb mennyiségű alkohol lehetett a ludas...)

 

Elszontyolító, mert egy kedves, barátságos, vidám kollégát és barátot vesztünk el a projektről - és így a környezetünkből is. Tudom, ez van. Nem kell persze sajnálni Szilvit, nem lesz neki rossz dolga egyáltalán: Svájcba költözik! Svájcba, ahol ha sikerül kiköhögnie a lakása bérleti díját, nagy baja már nem lehet az életben... :)

Az ilyen eseményhez dukál a terülj, terülj asztalkám: előételként egy fél mező (gyökerestül) felszeletelve/karikázva, pizzakenyér-szeletekkel és sajttal, az alkoholisták számára 2-3 decis üvegcsében (véletlen sem kupicában) felszolgált rakia, vörös- és fehérbor, majd főételként (állítólag egészben) ropogósra sült malac (mi ebből csak szeleteket kaptunk, de az is bőven elég volt), baconnel töltött csirke saslik és a ház specialitása, a kenyér alatt sült-főtt borjú- és sertéscomb... és természetesen az illő macedón köret - ami nélkül is bőven elegendő lett volna a menü. A desszerthez nem tudom, hogy volt ereje a többieknek, én már kihagytam. Pedig Toplo-ladno volt. Angolul Hot'n'cold. Magyarul nem tudom. Pedig itt mindenki kedvence: csokis muffin, a belsejéből vulkánként kitörő folyékony, lágy csokival, mindezt vanília fagyi körítéssel!

 

 

 

 


 

Öregedésem biztos jele, hogy bár bőséges és finom is volt a menü, valamint végigbeszélgettük és mókáztuk az estét, összességében valahogy mégsem ez kötött le... egyszerűen furcsa lesz, hogy nem jön már többet, nem stoppolunk taxit a sarkon, nem vesz minden reggel ugyanolyan (virslis) szendvicset és joghurtot a Vegerában, és nem lesz, aki mindig piszkálna a maga nagyon kedves és szeretnivaló módján az irodában. Nem lesz ezek szerint nyakkendő szépségverseny sem már! Szonty. Túléljük azért valahogy:)

SOK SIKERT KÍVÁNOK, SZILVI!

Szólj hozzá!

Címkék: búcsú evés vacsora svájc szilvi katerina skopje kristijan balkanika

A bejegyzés trackback címe:

https://skopje.blog.hu/api/trackback/id/tr872402175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása